Vhs-c Kaset Aktarma

Vhs-c kasetleri bilgisayar ortamına aktarmaktayız. Vhs-c kaset aktarımları bakımları sürekli yapılan cihazlarda ve profesyonel kurgu setlerinde en iyi kalitede yapılmaktadır. Bilgisayar ortamına aktarılan görüntüler, Dvd, cd, .avi, .mov, mp4 ve birçok farklı formatlarda teslim edilir.

  • Her kaset aktarımdan önce kimyasal temizliğe tabii tutulmalıdır. Yıllar içerisinde ne kadar iyi ortamda saklansa da nem ve ısıdan dolayı kirlilik oluşur ve bu da aktarımda cihazın okuyucu kafasına yapışır, devamında da görüntüde bozulmalara yol açar.
  • Kasetler profesyonel kartlar aracılığı ile sıkıştırma olmadan bilgisayar ortamına aktarılmalıdır. Diğer türlü görüntüde ciddi kayıplar olur, net olmayan flu bir görüntü ortaya çıkar.

Eski kasetler aktarılırken dikkat edilmesi gereken hususlar için tıklayınız.

Vhs-c Kaset Aktarımı Nasıl Yapılır

Vhsc kaset, bir aparat aracılığı ile vhs oynatıcı ile bilgisayar ortamına aktarılır. Vhs-c kasetler 90’lı yılların önemli video kayıt formatıdır. Yapılan kayıtlar da şuan 20 – 30 yılı aşmış bulunmaktadır. Kasetlerin fiziksel olarak nem ve ısı sebebiyle deforme olması büyük ihtimaldir. Bu tip durumlarda kasetler fiziksel olarak kontrol edilmekte, ardından görüntüler profesyonel kurgu setlerinde dijitalize edilmektedir. Aktarılan görüntülerin incelenmesi yapılır. Herhangi bir hata oluşmuşsa, hatalı kısım vtr cihazda yeniden kontrol edilir. O kısım en iyi şekilde aktarılmaya çalışılır.

Vhs-c Kaset Kayıt Süreci
Vhs-c Kaset 100%
Vhs-c Oynatıcı 100%
Kurgu Seti 100%
Dijital Video 100%
Cd/Dvd/Bluray/Usb Sürücü/Harici Harddisk 100%
Vhsc kaset aktarma

Vhs-c Kaset Transfer Formatları

Vhs-c kasetten transfer edilen görüntüler Dvd veya harici disklerde .avi, .mov, .mpg, .mp4 gibi taşıyıcı formatlarda teslim edilir. İsteğe bağlı Hd olarak büyütülebilir(Upscale).

AVI, .MOV gibi formatlar üzün süreli saklama ve yeniden kurgulama için ideal formatlardır.

MPEG4 appleTV/SmartTV ve Cloud için gerekli formatlardır.

MPEG2 standard video formatıdır, hemen her cihaz ve bilgisayarda oynatılır.

Vhs-c Kaset Tarihi

VHS-C 1982 yılında piyasa sürülmüş VHS formatının yoğunlaştırılmış sürümüdür. Format VHS de kullanılan kaset esas alınarak dizayn edilmiştir. Bu nedenle VHS-C herhangi bir VHS kamera veya okuyucuda VHS-C adaptörü ile okutulabilir. Ucuz olmasına rağmen, format atıl kalmış ve yerini dijital video formatlarına bırakmıştır.

VHS-C formatının piyasaya çıkmasından sonra Betamax formatının satışlarını düşürmüştür. VHS-C kamera pazarındaki öncü yoğunlaştırılmış format olmuştur ve Video8 ile rekabet etmek için piyasaya çıkarılmıştır. VHS-C kaset Video8 kasetten daha geniştir ama VHS kameralarla uyumludur. VHS-C nin daha yüksek kalitedeki versiyonu S-VHS tabanlı S-VHS-C olarak daha sonra piyasa çıkmış ve Video8 in daha yüksek kalitedeki formatı Hi8 ile rekabet etmiştir. SQPB veya SuperVHS Quasi-Playback özelliğiyle daha ucuz bir format olarak piyasaya sürülmüş olan S-VHS-C yine de MiniDV gibi dijital ve broadcast e yakın bir formatın çıkmasıyla piyasada tutunamamıştır. 

Video8 ile kıyaslandığında, VHS-C biraz daha yüksek görüntü kalitesine sahip olsa da, kayıt süresi daha düşüktür. Video8 Dijital8 formatı ile dijital piyasada tutunmaya çalışmış, D-VHS gibi MiniDV formatının yaygınlaşmasına engel olamamıştır. JVC 2010 a kadar birkaç VHS-C ve S-VHS-C kamera tipini 200USD gibi fiyatlara hala ürün gamında bulundurmaktaydı. 

"Ülkemizde ve dünyada artık Vhs-c kasetlerin kullanımı kalmamıştır. Fakat ülkemizde birçok amatör ve profesyonel çekimler vhs-c kasete kayıt edilmiştir."
Renk Yapım Logo 77x77
Renk Yapım

Dünyada olduğu gibi şuan ülkemizde de VHS-C lerin kullanımı olmamasına rağmen, döneminin yaygın sayılabilecek bir formatı olduğu için, arşiv görüntüler, kişisel çekimler bu formatta mevcuttur.

VHS-C kasetlerinizin DVD veya bilgisayar ortamına aktarılmasında sizlere hizmet sunmaktan mutluluk duyarız.
Renk Yapım